вівторок, 15 березня 2016 р.


 
        У вчителя велика місія на землі. Лікар, отримуючи диплом, дає клятву Гіппократа. Cправжній учитель, переступаючи поріг класу, глибоко в серці  також обіцяє: не лише навчати, а й надихати, запалювати, наповнювати сенсом життя підростаючого покоління. Та чи кожному з на, хто носить імя «педагог» вдається досягти вершин майстерності.
     Моє життя ось уже двадцять вісім років повязане з однією школою, з одним колективом. Посади були різними, та в глибині душі я завжди була учителем. Мінялися програми і підручники, але залишалося глибоке і міцне знання предмета, удосконалювалося вміння цікаво і доступно викладати його.
     В.О.Сухомлинський  стверджував: «…щоб стати справжнім вихователем дітей, треба віддати їм своє серце…». Для мене це означає бачити у дитячих очах іскру цікавості, відчувати, наскільки розуміє мене кожен учень, вміти побудувати роботу так, щоб і сильніший, і середній, і слабший знайшли на уроці свою нішу, відчули впевненість у власних силах.  Невичерпні джерела творчості. Тож один і той самий матеріал намагаюсь викладати по різному, будую навчання з урахуванням індивідуальних особливостей. Запорукою успіху вважаю формування в учнів потрібної мотивації: є мотив – є результат. Перш ніж почати виконувати якісь дії і дорослому, і, тим більше, дитині важливо розуміти, заради чого прикладаються зусилля. Така постановка питання дозволяє створити сприятливий психологічний мікроклімат на заняттях, я і учні стаємо співтворцями уроку.      

     Переконана, що у кожній дитині закладені невичерпні джерела творчості. Щоб успішно розкрити і розвинути їх сама намагаюся бути творчою, постійно дбаю про свій методичний рівень, ерудицію, прагну до самовдосконалення. Адже учень хоче бачити у своєму вихователі зразок інтелектуальності, комунікабельності. високого рівня загальної культури та моралі, людину, здатну прийти на допомогу в будь-якій ситуації. Тому своє життя і свою педагогічну діяльність будую на принципах Добра, Гуманізму, Інтелекту, Творчості, Краси, Порядності та Справедливості.

1 коментар:

  1. Titaniumheads - TITanium Tools - TITANOS
    These TITanium tools are designed to improve your TITanium system and improve microtouch titanium your performance. titanium pry bar The most popular and titanium dental most titanium alloy versatile trekz titanium pairing TITanium

    ВідповістиВидалити